Om Folkedans Innlandet

Folkedans Innlandet er et fylkeskommunalt prosjekt ledet under Valdres Folkemusikkarrangement AS. Folkedans Innlandet har mål om å styrke folkedansen i hele Innlandet gjennom å skape gode arenaer for folkedansen, samarbeide med lokale og regionale lag, arrangører og andre aktører innen folkedansen i fylket. Prosjektet var i første omgang avgrenset til ett år og hadde Sigrid Stubsveen som prosjektleder. I 2024 videreføres prosjektet i samarbeid med Norsk Senter for Folkemusikk og Folkedans, og Kultivator AS med Mette og Vegar Vårdal er prosjektedere.  

Fylkeskommunens overordnede målsetting i satsningen på folkedansen i Innlandet er å sikre bredde og rekruttering i hele Innlandet, slik at feltet blir bærekraftig og tar den nødvendige plassen i lokalmiljøet, utdanningsløp og kunstfeltet, som sikrer stabil og langsiktig videreføring av feltet.

Ut på golvet! - Aktivitet i Folkedans Innlandet

Vi vil “ut på golvet” og samarbeide! Har du en idé, et arrangement, en dansefest, et kurs du vil gjennomføre? Ikke nøl med å ta kontakt med oss. Vi vil samarbeide med deg!

Det planlegges i tillegg fire større arrangementer i Innlandet i løpet av 2022/2023. Mer informasjon vil komme fortløpende, og følg med i våre sosiale medier for å få med deg aktiviteten i Folkedans Innlandet.

Visjoner for folkedansen i Innlandet

I oppstarten av prosjektet ble det dannet en referansegruppe for prosjektet som gjennomførte møtet høsten 2021. Gruppa bestod av Knut Aastad Bråten (Valdres Folkemusikkarrangement AS), Hallgrim Hansegård (Fjelldansen - regionalt kompetansesenter for dans), Ellen Krageberg (Norsk senter for folkemusikk og folkedans), Anne Nilssen (Hedmark folkemusikklag), Martin Myhr (utøvende profesjonell danser), Bjørn Kåre Odde (Gudbrandsdalen Folkemusikklag), Vegar Vårdal (Kultivator AS), og Renate Remme Øverseth (kultursjef i Nord-Aurdal kommune). Fra Innlandet fylkeskommune møtte Terje Kongsrud og Ingunn Bekkevoll Tarebø.

Referansegruppa drøftet problemstillinger og anbefalinger for arbeid med prosjektet. Det er fokus på styrking og videreutvikling av eksisterende miljø og institusjoner.

Dokument fra møtene i referansegruppa høsten 2021: